Μελιτζάνες και κεφτέδες: ρολά της μιας μπουκιάς!!!

Υλικά για τα κεφτεδάκια:

700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μέτριο λιωμένο στο μπλέντερ
1 μικρή ντομάτα λιωμένη στο μπλέντερ
7 κοφτές κουταλιές της σούπας βρώμη
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη με την πρέσα σκόρδου
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
Υλικά για τη σάλτσα:

400 γραμμάρια ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
100 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια ελαιόλαδο

Επιπλέον υλικά:

1½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι

Ψήνουμε τις μελιτζάνες (προετοιμασία).
Καλό θα είναι οι μελιτζάνες να είναι μικρές χωρίς σπόρια, καθώς τα σπόρια έχουν δυσσάρεστη αίσθηση στο στόμα. Τις κόβουμε σε μέτριες φέτες (όχι πολύ λεπτές, ούτε και πολύ χοντρές) και τις βάζουμε σε ένα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε και από τις δύο μεριές με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με λίγο αλατάκι και τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στο διάστημα που ψήνονται τις γυρίζουμε μια φορά, ώστε να πάρουν λίγο χρώμα και από τις δύο μεριές. Προσέχουμε μόνο μην τις παραψήσουμε και στεγνώσουν.

loading...