Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Όταν θες κάτι γρήγορο, τι άλλο από ηπειρωτικη αλευροπιτα!!!

Όταν θες κάτι γρήγορο, τι άλλο από ηπειρωτικη αλευροπιτα!!! 


Υλικά 
3 αυγά,
1 κγ αλάτι,
1κ 1/2 φλιτζανακι του καφέ λάδι,
50 γρ βούτυρο,
2 1/2 φλυτζανι τσαγιού αλεύρι γοχ,
2 φλυτζανι τσαγιού γάλα η νερό,
φέτα 400 γρ.

Εκτέλεση,

 αναβουμε τον φούρνο στους 210 βαθμούς αντίσταση, σε ένα ταψί ρίχνουμε το 1 /2 φλιτζανακι λάδι και το μισό βούτυρο κ βάζουμε στο φούρνο να κάψει.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα τα 2 αυγά, το αλάτι κ το 1 φλιτζάνι καφέ λάδι κ ανακατεύουμε, ρίχνουμε κ το αλεύρι να γίνει χυλος λίγο πιο αραιος του κέικ.
Βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Τριβουμε μπόλικη φέτα από πάνω,κ ρίχνουμε το άλλο αυγό χτυπημενο. Ρίχνουμε κομματάκια από το υπόλοιπο βούτυρο.
 Βάζουμε το ταψί στο πάτο του φούρνου να ξεροψηθει.
 Η ζύμη στο ταψί πρέπει να είναι λεπτή για να γίνει τραγανη. Ψήνουμε περίπου ανάλογα με τον φούρνο γύρω στο μισάωρο. Να γίνει τραγανη.
Niki Katsioupi




loading...