Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Εξαιρετικά νόστιμο γιαουρτογλυκό këzecuchen με μανταρίνια..

Εξαιρετικά νόστιμο γιαουρτογλυκό këzecuchen με μανταρίνια..


Γερμανικό γιαουρτογλυκό këzecuchen με μανταρίνια

Βάση:
330 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ ζάχαρη
130 βούτυρο
2 αυγά
1 φακ μπεικιν
1 φακ βανίλια

Γέμιση:
1κιλό στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ ζάχαρη
2 άνθος αραβοσίτου
125 γρ γάλα
Ξύσμα λεμονιού
2 αυγά

Διακόσμηση:
Κομπόστα μανταρίνι η Ροδάκινο
Ζελατίνες

Εκτέλεση:Ετοιμάζω την ζύμη βάζοντας όλα τα υλικά και τα ζυμωνω στο χέρι και γίνετε ένα ζυμάρι μαλακό.Βουτυρώνω μια φόρμα 26εκ από τον πάτο μέχρι πάνω στα πλαϊνά και βάζω το ζυμάρι μέσα και με το χέρι μου καλύπτω τον πάτο και τα πλαϊνά με αυτήν την ζύμη.
Ξεκινάω να κάνω την κρέμα και χτυπάω όλα τα υλικά με το μίξερ για να ενσωματωθούν όλα και το ρίχνω στο ταψί μου που έχω ετοιμάσει με την ζύμη.(Αν θέλω το γλυκό μου να έχει μεσα φρούτα στρωνω πριν βάλω την κρέμα κομπόστα από μανταρίνι η Ροδάκινο αφού αφαιρέσω πρώτα το σιρόπι τουςκαι ρίχνω μετά την κρέμα αν πάλι δεν θέλω βάζω μόνο από πανω στο τέλος αφού ψηθεί)Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 c σε αέρα για 1 ώρα και όταν το βγάλω το διακοσμώ με φρούτα και αν θέλω με το πινέλο μου αλείφουμε και ζελατίνη. Καλή επιτυχία
Βικυ Λιολιου



loading...